Compound 20

De compound 20 / 8 is een rondstralende basreflex luidsprekerbox voorzien van een breedbandluidspreker, die zich ondanks zijn enorm kleine afmetingen van 93 millimeter kastdoorsnede ook in het lage tonenbereik een zeer lineaire frequentiekarakteristiek bezit. Het geluidsbeeld is verbazingwekkend ongekleurd en in combinatie met de als baspoort uitgevoerde behuizing met basreflexkanaal ontstaat een ongelooflijke basweergave. De compound 20 / 8 heeft net zoals bij alle andere compound luidsprekerboxen, dankzij de als reflector toegepaste diffusorkegel een nagenoeg sferische afstraalkarakteristiek, waardoor een rondom gelijkmatig frequentieverloop ontstaat, die de verwachting van een ruimtelijke geluidsbeleving voldoet.

Het geluidsbeeld kan door zowel zittende als staande personen gelijkmatig en verliesvrij worden waargenomen. Virtuele geluidsbronnen, zoals tussen de boxen waargenomen stemmen of instrumenten, zijn onafhankelijk van de zitpositie helder en duidelijk waarneembaar. Daardoor krijgt men een ongekende bewegingsvrijheid binnen de luisterruimte, zelfs ook bij niet optimale boxopstellingen.

Deze boxen zijn voor laagvermogenstoepassingen zoals als bijzet luidspreker naast de TV, of voor achtergrondgeluid bijvoorbeeld in een praktijk, ideaal. Ook toepassingen zoals full-range satellieten in meerkanaals systemen, zijn denkbaar.

Wanneer de boxen in de gebruikelijke stereopositie worden opgesteld, krijgt men de beste geluidservaring. Er ontstaat een klankbeeld met een opvallende ruimtelijkheid, dat op elke positie in de ruimte waargenomen kan worden. Deze luidsprekerboxen moeten bij voorkeur in kleinere ruimten worden toegepast.

€ 1.200 incl. BTW (per paar)