Compound 100

Het tweeweg luidsprekersysteem compound 100/4 is een 360° rondstralende Bassreflex Luidsprekerbox met een sferische afstraalkarakteristiek.
De luidsprekers zijn zodanig gerangschikt dat de focus van de membranen bijna op een verticale as liggen. De hoge- en middeltoon stralen daarbij kogelvormig naar boven af, en het bassysteem straalt naar onderen af. De afgestraalde geluidsenergie wordt door speciale diffusorkegels weerspiegeld. Dankzij deze opstelling worden looptijdfouten van het geluid tussen de afzonderlijke luidsprekers vermeden en ontstaat een uniform frequentiebereik dat correspondeert met de ruimtelijke luisterervaring.

Het beste geluidsresultaat bereikt men met een plaatsing op de conventionele stereo manier. Een ongunstige plaatsing als gevolg van ruimtelijke beperkingen, leidt niet tot ernstige verlies van geluid. De plaatsing van rondstralers is in het algemeen niet zeer kritisch. Het resultaat is een geluid met een verbazingwekkende ruimtelijkheid, dat kan worden waargenomen op elk punt van de ruimte.
Virtuele geluidsbronnen zoals tussen de boxen waargenomen stemmen of instrumenten, kunnen onafhankelijk van de zitplaats helder en duidelijk onderscheiden worden. Dit geeft de luisteraar een ongekende bewegingsvrijheid in de luisterruimte, zelfs ook bij akoestisch kritische opstellingsbeperkingen.Daardoor klinken bij Dolby® Surround en meerkanaalssystemen unieke diffuse geluiden uit de effectkanalen. Dankzij de sferische afstraling van het geluid kunnen de hoge tonen zowel door zittende als door staande personen egaal en zonder verlies worden waargenomen.

De dome-tweeter brengt samen met de Top-Class bass / midrange luidpreker een krachtig en gedetailleerd geluid voort. De tweeter bezit een vederlichte 28 mm zijdeconus en een compacte maar krachtige neodymium magneet uit Ferrofluid.

Het 200 millimeter bass / midrange chassis met zijn dubbele spoel met dubbele aansluiting, zijn gestabiliseerde koolstofvezelmembraan in combinatie met een centraal gepositioneerde baspoort, produceert tot in de laagste frequenties een enorm krachtige en ongekleurde bas die men alleen bij grootschalige systemen tegenkomt. Het totale geluidsbeeld voldoet aan de hoogste eisen. Het zorgvuldig afgestemde en met hoogwaardige onderdelenopgebouwde scheidingsfilter van de Firma Mundorf , dat zich onderscheidt door een verwaarloosbaar kleine fasefout, zorgt voor een uitgebalanceerd en neutraal geluidsresultaat.

De compound 100 / 4 verwezenlijkt bij de aanbevolen opstelling voor een wand een toename van de geluidsdruk van +6 dB en bij opstelling in een hoek voor een toename van +9 dB, zodat de rondstraler ook voor grote ruimten geschikt is. Indien gewenst kunnen voor een surround weergave ook twee compound 100 / 4 per wand worden opgesteld. De ene rondstraler plaatst men dan rechts naast zich en de andere rechts achter zich, aan de linkerkant kiest men een identieke opstelling. Als alternatief kan men ook voor de achterluidspreker rear 40 / 4 kiezen.

De compound 100 / 4 is als fullrange effectluidspreker in meerkanaals installaties voor hoogwaardige ruimtelijke weergave van films of muziek inzetbaar, maar ook als uw hoofdluidsprekers voor hifi stereo weergave kunt u genieten van zeer ruimtelijke muziek met geluid van hoge kwaliteit.

€ 3.400 incl. BTW (per paar)