Compound 60

Met de compound 60 / 8 ronden we ons plalet van rondstralende luidsprekersystemen af en dichten we de kloof tussen 30 Watt en 100 Watt RMS. Deze luidsprekerbox is, net zoals de compound 100, een tweewegsysteem.

Het bassysteem, uitgerust met een uiterst breedbandige 13 centimeter bass / midrange luidspreker, is uitgevoerd als baspoort gecombineerd met een basreflexkanaal, en garandeert een zuivere en strakke bass met een enorme diepgang. De hier toegepaste tweeter is met een 28 millimeter zijdemembraan en een sterke Neodymmagneet uitgerust. Kenmerkend is het uitgebalanceerde geluidsbeeld met gedetailleerde hoogweergave.

Het totale geluidsbeeld is, net zoals bij de compound 100, een samenhangend geheel en voldoet aan de hoogste eisen. Het zorgvuldig afgeregelde en met hoogwaardige onderdelen opgebouwde scheidingsfilter heeft een geringe fasefout en garandeert een nauwkeurige weergave van het geluidsevenement. Bij plaatsing van de boxen op 50 centimeter vanaf de wand, krijgt men het beste geluid. Er ontstaat een geluidsbeeld met een onvoorstelbare ruimtelijkheid, dat op elke positie in de ruimte waargenomen kan worden. Virtuele geluidsbronnen, zoals stemmen of instrumenten tussen de luidsprekers, kunnen onafhankelijk van de luisterpositie duidelijk en nauwkeurig worden gelokaliseerd. Dit geeft de luisteraar een ongekende bewegingsvrijheid binnen de gehele luisterruimte, zelfs bij lastige posities van de geluidsboxen. Daardoor klinken bij Dolby® Surround en meerkanaalssystemen unieke diffuse geluidsvelden uit de effectkanalen. Door de sferische afstraling maakt het niet uit of u zittend of staand luistert, het geluid is verliesvrij en klinkt gelijkmatig.

De compound 60 / 8 bereikt bij de aanbevolen plaatsing voor een wand een verhoging van de geluidsdruk van +6 dB en bij plaatsing in een hoek een toename met +9 dB, waardoor deze rondstralers ook voor grote ruimten geschikt zijn.

€ 2.700 incl. BTW (per paar)