Compound 160

De uit een drieweg luidsprekersysteem opgebouwde compound 160 is een visueel aantrekkelijke 360 ° rondstraler met horizontale afstraalkarakteristiek. De luidsprekers zijn zodanig gerangschikt dat de focus van de membranen bijna op een verticale as liggen. De hoge- en middeltoon stralen daarbij kogelvormig naar boven af, en het bassysteem straalt naar onderen af. De afgestraalde geluidsenergie wordt door speciale diffusorkegels weerspiegeld. Dankzij deze opstelling worden looptijdfouten van het geluid tussen de afzonderlijke luidsprekers vermeden en ontstaat een uniform frequentiebereik dat correspondeert met de ruimtelijke luisterervaring.

Het beste geluidsresultaat bereikt men met een plaatsing op de conventionele stereo manier. Een ongunstige plaatsing als gevolg van ruimtelijke beperkingen, leidt niet tot ernstige verlies van geluid. De plaatsing van rondstralers is in het algemeen niet zeer kritisch. Het resultaat is een geluid met een verbazingwekkende ruimtelijkheid, dat kan worden waargenomen op elk punt van de ruimte.
Virtuele geluidsbronnen zoals tussen de boxen waargenomen stemmen of instrumenten, kunnen onafhankelijk van de zitplaats helder en duidelijk onderscheiden worden. Dit geeft de luisteraar een ongekende bewegingsvrijheid in de luisterruimte, zelfs ook bij akoestisch kritische opstellingsbeperkingen.Daardoor klinken bij Dolby® Surround en meerkanaals systemen unieke diffuse geluiden uit de effectkanalen.

De tweeter met de vederlichte 28 mm zijdeconus, met een compacte maar krachtige neodymium-magneet en een Ferrofluid-gekoelde spreekspoel, produceert een sterke maar toch zacht en effen geluid samen met de topklasse midrange luidspreker met een nieuwste generatie gegoten basket en een dynamische geoptimaliseerde membraan. Het high-end chassis van de basluidspreker met zijn dubbele spoel en dubbele aansluiting in combinatie met het als geoptimaliseerde baspoort uitgevoerde behuizingsvolume, produceert tot in de laagste frequenties een enorm krachtige en ongekleurde bas die men alleen bij grootschalige systemen tegenkomt.

Het geluid is daarbij neutraal. Het zorgvuldig uitgebalanceerde en van kwalitatief hoogwaardige componenten voorziene crossover filter van de firma Mundorf zorgt voor een evenwichtige en neutrale geluidservaring.

Bij omnidirectionele afstraling in een reflectiearme meetruimte bereikt de compound 160 een maximale geluidsdruk tot 98 dB. Door de luidspreker voor een muur te plaatsen, neemt de geluidsdruk met 6 dB toe, en door hem in een hoek te plaatsen zelfs met 9 dB. Bij deze opstelling is de rondstraler ook geschikt voor grote ruimtes.

De compound 160 met zijn uitzonderlijke eigenschappen garandeert een zeer ruimtelijk muziekgenot van de hoogste weergavekwaliteit.

€ 4.200 incl. BTW (per paar)